Iedereen wil liefde en geluk, ook ik. Daar zoek ik al vanaf mijn geboorte naar. En later stelde ik me de vraag: En als ik werk?  Vind ik dan ook liefde en geluk?

Al heel jong wilde ik iets laten zien, eerst aan mijn ouders en later aan vrienden en collega’s. Diverse ambities voor mijn toekomst kwamen voorbij en uiteindelijk ging ik ICT en bedrijfskunde studeren want dat moest de springplank worden naar een fijne toekomst. Tijdens het studeren kwamen ook de twijfels. Is dit nu echt wat ik ten diepste wil? Gaat dit mij geluk brengen of doe ik dit voor een ander?  

Mijn eerste baan was bij een heel groot telecombedrijf en het leek me fantastisch om in korte tijd in het directieteam te komen. Dat was haalbaar in mijn ogen, want ik wist het zeker: Succes is een keuze. Gedurende mijn carrière deed ik mee met het spel van invloed, geld en dus ook ego. Maar ik wilde ook iets wezenlijks doen voor klanten en collega’s. Maar hoe dan? Past dat wel bij een bedrijf die er alles aan deed om aandeelhouderswaarde te behouden?

Jaren later zat ik in het bestuur van een redelijk groot consultancybedrijf.  Dat betekende ondernemer zijn, werken voor en met klanten en leidinggeven aan een grote groep mensen. Deze ambitie was bereikt!

Maar daar bleef het niet bij. Groei in geld en omvang werd verwacht. Het was nooit genoeg.

Ik heb me zo vaak ongelukkig gevoeld terwijl ik wel de positie had die ik ambieerde. Waar is dan toch die liefde en geluk?  Ben ik niet verslaafd aan mijn werk en heb ik steeds weer een nieuwe kick nodig?

Ik kreeg allerlei kwaaltjes. Mijn lijf schreeuwde: luister nu eens naar je hart en buik. Volg de richting die innerlijk aangeven wordt en realiseer dit met je kennis en talenten. Ik kon me niet meer binden aan een wereld van steeds meer geld willen verdienen. De sprong in het diepe en het “niet weten” volgde. Tijdens de financiële crisis besloot ik zowel zakelijk en privé voor mezelf te kiezen en afscheid te nemen van wat me veiligheid en vertrouwen gaf.

Door mijn innerlijke leiding te volgen, voelde ik me vrij, gelukkig en vol liefde.  Ik zal in mijn toekomstige blogs nog regelmatig terugkomen op deze sprong in het diepe.

Als ik in gesprek ga met opdrachtgevers, kijk ik ook naar liefde en geluk bij de ander. Dus ik onderzoek bij mijn opdrachtgevers wat ze voor zichzelf en voor collega’s, klanten en aarde willen zijn. Vinden ze liefde en geluk als de opdracht gelukt is? Meestal komt er een antwoord die angst voor verlies aangeeft.

De wereld is in transformatie van het hoofd naar buik en hart. De managementmodellen van afgelopen 100 jaar helpen ons onvoldoende hierin.  Iets kantelen of de wijn in nieuwe zakken doen, gaat ons niet helpen. Met het schrijven op deze site wil ik mijn zoektocht, levenservaring en kennis delen en bedrijven inspireren om liefde en geluk aan te gaan bieden vanuit leiderschap.  Door te delen wil ik een puzzelstukje leggen in het grote vraagstuk: hoe we gaan we transformeren naar een nieuwe aarde en welk nieuw leiderschap is nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *